Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
MENU
Protestants Christelijke School voor Zeer Moeilijk Lerenden    

Open dag! Dinsdag 22 januari 2019
Kennismaken met De Regenboog VSO

Welkom in 3ab

De vakantie is achter de rug, de hitte is ook op zolder verdreven, de klas is ingericht en we kunnen van start gaan!                  

Voor de vakantie heeft u al kunnen lezen dat deze groep bestaat uit twaalf leerlingen, die allemaal stage lopen of gaan lopen buiten de school.

Niemand doet meer mee met de interne stage, met Zedemo enz.

Dit zijn allemaal leerlingen van de derde fase, de laatste fase van ons onderwijs. Wel krijgen ze techniek en werken ze in de keuken.

Het rooster is klaar natuurlijk, het is mogelijk dat er nog wat wijzigingen komen omdat soms in de praktijk blijkt dat iets op een andere manier handiger werkt. Het rooster is kort samengevat:

Op maandag gym, dus gymkleding en gymschoenen mee. Lezen, godsdienst, stukjes schrijven, geldrekenen, lessen ter voorbereiding op werk, gesprekken over de stage.

Op dinsdag gaat de helft van de groep werken in de keuken, dat wisselt per week. Dus die dag geen korte broek aan en wel dichte schoenen. Klok kijken, woordenschat en zinsbouw, begrijpend lezen, kalender begrijpen, werken aan sociale vaardigheden, huishoudelijke vaardigheden en hoe je goed voor je zelf kunt zorgen. De agenda heeft u hopelijk gekocht en die vullen we in.

Op woensdag zoals u weet : creatieve vorming van mij, Engels van juf Arma, verzorging van juf Wencke en burgerschap van juf Karina. Creatieve vorming is in het technieklokaal, bij de andere vakken komt de leerkracht langs de vier groepen.

Op donderdag ben ik vrij en zijn zoveel mogelijk leerlingen op stage. Mocht uw kind niet op stage zijn, dan worden ze wel op school opgevangen en krijgen ze les.

Op vrijdag weer gym, dus weer gymkleding en gymschoenen mee. Op de middag gaat de ene helft van de klas naar gym en de andere helft naar de keuken ( dus geen korte broek en wel dichte schoenen) en dat wisselt per week. Misschien handig om gewoon standaard gymspullen mee te nemen. Techniek is er ook op de vrijdag, godsdienst, lessen over werk en stage. En het is tosti dag, dus neem brood met kaas mee, dan bakken we er tosti’s van!

Nu heeft u een beetje een idee wat we zoal doen in de week.

Wie zijn wij dan?

Wij zijn Kordestan, Kristian, Giovanni, Vedat, Daniël, Ahsen, Shania, Duygu, Hanad, Ashley, Aldrieon en Mieke.

En juf Heleen, met assistentes juf Marthina en juf Esther.

Hartelijke groet van ons, het belooft een gaaf jaar te worden!