Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
MENU
Protestants Christelijke School voor Zeer Moeilijk Lerenden    

Open dag! Dinsdag 22 januari 2019
Kennismaken met De Regenboog VSO

Doelgroep

Leerlingen van de Regenboog VSO zijn talentvolle jongeren met een verstandelijke beperking.

 

Om hun talenten te kunnen ontwikkelen hebben zij veel individuele aandacht nodig. Als gevolg van de verstandelijke beperking hebben onze leerlingen een ontwikkelingsachterstand. Zij leren langzamer, met kleinere stapjes en vaak ook op een andere manier dan leeftijdgenoten zonder verstandelijke beperking. Daarnaast is er bijna altijd een achterstand op sociaal-emotioneel gebied. Soms leidt dit tot sociaal-emotionele problemen. 

 

De leerlingen zijn welkom op de Regenboog VSO in de leeftijd van 12 tot en met 20 jaar.  Voor een plaatsing op de Regenboog VSO moet een leerling een toelaatbaarheidsverklaring hebben. Zie hiervoor onze toelatingsprocedure.

 

Elke leerling op de Regenboog heeft zijn eigen talenten en mogelijkheden. Wij willen binnen onze school leerlingen ervaringsgericht onderwijs aanbieden waardoor zij zich maximaal kunnen ontwikkelen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk in staat zijn om deel te nemen aan de samenleving. Leerlingen van onze school leren vooral in de praktijk, daar passen zij hun geleerde kennis en vaardigheden toe en ontwikkelen zij deze verder door. Door middel van groepsstages en externe stages kunnen zij zich optimaal voorbereiden op de toekomst.

 

Ons motto is: “Doen is leren”.